Portfolio Categories: Buletin

Street Dakwah (Say No To Valentine’s Day) : Laporan Program

Nilai, 14 Febuari 2018 - Sekretariat Pendakwah Muda Malaysia meneruskan lagi program tahunan mereka iaitu Street Dakwah yang pada tahun ini yang memfokuskan kepada Hari Valentine.

Kejayaan Ahmad Ashraf & Siti Aisyah dalam Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Daerah Seremban 2018

Seremban, 14 Febuari 2018 - Telah berlangsung Majlis Tilawah Al-quran Peringkat Daerah Seremban yang bertempat di Masjid Jamek Seremban, Negeri Sembilan.

Kunjungan Sheikh Salman Al-Nadwi Al-Husaini ke Kompleks Islam Tuanku Muhriz

Nilai , 25 Januari 2018 - Sempena lawatan dakwan Sheikh Salman al-Nadwi al-Husaini ke Malaysia, Kompleks Islam Tuanku Muhriz USIM telah menjadi satu lokasi persinggahan al-Fadhil Sheikh bersama dengan rombongan beliau.

Alumni USIM wakafkan keperluan di Kompleks Islam USIM

NILAI, 22 Jun 2017 – Memanfaatkan ganjaran pahala berterusan dengan amalan berwakaf dan keberkatan pengakhiran Ramadan, sekumpulan alumni Fakulti Sains dan Teknologi (FST), Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) mengambil inisiatif mewakafkan beberapa keperluan ke Kompleks Islam USIM.

Malaysia Quran Hour peringkat Negeri Sembilan di Kompleks Islam USIM

NILAI, 19 Jun 2017 – Kompleks Islam Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) menjadi lokasi utama peringkat Negeri Sembilan bagi Program mengaji al-Quran secara beramai-ramai sempena Malaysia #QuranHour yang berlangsung serentak seluruh Malaysia hari ini bersamaan 24 Ramadan 1438H.

2500 Jemaah tunai solat Jumaat pertama di Kompleks Islam USIM

NILAI , 2 Jun 2017 – Kompleks Islam Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) secara rasmi diberi kebenaran oleh Jabatan Mufti Negeri Sembilan untuk menjadi tempat menunaikan Solat Jumaat mulai Jumaat hari ini.

Lawatan Mahabbah ke Kompleks Islam USIM

Seramai 15 orang staff dari Pusat Islam UniSZA telah datang melawat ke Kompleks Islam USIM. Antara tujuan dan objektif lawatan ini adalah untuk mengetahui serba sedikit mengenai Pusat Islam USIM disamping mengeratkan silaturrahim sesama 2 pihak.

Bengkel Penyembelihan dan Aqiqah

Nilai  22 Mei 2016 bersamaan 15 Syaaban 1437 H, Universiti Sains Islam Malaysia melalui Pusat Islam julung-julung kali telah mengadakan bengkel Penyembelihan dan Aqiqah di Medan Selera Fakulti Ekonomi dan Muamalat USIM.

Pakar perubatan bertunjangkan ajaran Islam

NILAI: Menyedari keperluan untuk mewujudkan kumpulan pakar perubatan bertunjangkan ajaran Islam, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) memulakan program pengajian perubatan dan sains kesihatan melalui Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan (FPSK).